Fakultativní výlet do Klášterního areálu Želiv

Publikováno 19.06.2022 19:40 Odbočka Karlovy Vary


Obrázek

Jedním z večerních výletů byla prohlídka Klášterního areálu Želiv při svíčkách a ochutnávkou piva z místní varny, které premonstráti vaří.
 Přinesl netradiční program.


Obrázky



Slavnostní sál poskytl nám mnohým příležitost k odpočinku s posezením na dobových lavicích, nadšenci pořizovali fotografie krásného stropu. Slavnostní sál poskytl nám mnohým příležitost k odpočinku s posezením na dobových lavicích, nadšenci pořizovali fotografie krásného stropu.
Po zhlédnutí krátkého filmu o technologii vaření piva v tomto klášteře, provázané výkladem jsme mohli i ochutnat.  Na zdraví. Po zhlédnutí krátkého filmu o technologii vaření piva v tomto klášteře, provázané výkladem jsme mohli i ochutnat. Na zdraví.
Kratochvíle na „Kratochvíli“ – zámku, kam byly navráceny původní exponáty namísto filmových kostýmů a loutek.Celková rekonstrukce a nová expozice se nám velmi líbila. Kratochvíle na „Kratochvíli“ – zámku, kam byly navráceny původní exponáty namísto filmových kostýmů a loutek.Celková rekonstrukce a nová expozice se nám velmi líbila.