Duo Vojodeyl a zpěvačka Daisy v Olomouci

Publikováno 14.10.2021 08:27 Filgasová Dagmar


Obrázek

Ve čtvrtek 16. 9. 2021 OO SONS Olomouc pořádala v Moravské filharmonii Olomouc již dlouhou dobu plánovaný koncert Dua VojoDeyl
a Daisy. Konal se v rámci 27. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, jehož cílem je představit nejširší veřejnosti zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.

 

Co znamenají výše uvedená slova „již dlouhou dobu plánovaný“? Příprava koncertu probíhala od začátku loňského roku a řada z vás jistě zaznamenala, že jsme jeho konání avizovali již na červen 2020. Situace v souvislosti s pandemií nám však jeho uspořádání až doposud neumožňovala.

Jsme velice rádi, že nyní mohla být kapacita krásného Mozartova sálu plně využita a koncert sympatických hudebníků si tedy vychutnala téměř stovka návštěvníků z řad našich členů, přátel, ale i široké veřejnosti.

Úvodního slova se ujal předseda OO SONS Olomouc Jan Příborský, jenž všechny přítomné srdečně přivítal. Poté předal mikrofon a tedy i slovo Duu VojoDeyl. Nevidomý Radim Vojtek a jeho kolega Martin Deyl jsou velice talentovaní mladí hudebníci a obecenstvo nadchli. A to nejen zpěvem, hrou na housle, klavír a kytaru, ale také milými a živými slovy v pauzách mezi písněmi. Ženskou energii do vystoupení vnesla zpěvačka Dáša Sýkorová alias Daisy, která společně s Radimem a Martinem zazpívala známé české i zahraniční písně...

Koncert finančně podpořil Olomoucký kraj a Statutární město Olomouc.

Pokud jste neměli možnost přijít na koncert Dua VojoDeyl u nás v Olomouci, můžete si jeho vystoupení poslechnout i na koncertech řady dalších odboček SONS, protože patří mezi oblíbené interprety, vystupující v rámci festivalu DUN.

 

Klára Kočí


Obrázky