Dny umění nevidomých

Publikováno 06.06.2022 11:41 Odbočka Jičín


Obrázek

Dny umění nevidomých

Simona Maierová & Radek Žalud

 

     V pátek 20. května v 17 hodin v prostorách K-klubu v Jičíně uspořádala jičínská odbočka další koncert. Tentokrát se jednalo o koncert v rámci již 28. ročníku festivalu Dny umění nevidomých. Našeho koncertu, se také zúčastnil bývalý prezident pan Václav Polášek, což nás velice potěšilo.

     Naši členové se mohli těšit na nové duo nevidomých umělců, které se nám podařilo na letošní koncert zajistit.  Do Jičína k nám poprvé zavítal nevidomý zpěvák a muzikant Radek Žalud se Simonou Maierovou, která už vystupovala na minulém Benefičním koncertě. Radka Žaluda někteří starší členové mohou znát z klipů na Šlágr TV. Oba zpěváci studovali dříve na Konzervatoři a střední škole Jana Deyla v Praze.

     Díky naší paní předsedkyni Lucii Čurdové se podařilo tyto dva nevidomé umělce spojit, a tak vznikla nová spolupráce těchto dvou umělců a my jsme si poslechli jejich první duet. Již po koncertě plánovali další duety a je možné, že se povede i domluvená tvorba videoklipu k duetu, který návštěvníci mohli v premiéře na našem koncertu zaslechnout. Jsme rádi, že naše akce přináší nejen něco pozitivního pro hosty ale i tvoří nová tvůrčí přátelství bývalých absolventů škol.

     Věříme, že jejich nové přátelství a domluvená spolupráce přinese mnoho písní a společných vystoupení.

 


Obrázky







 


Video


Dny umění nevidomých v Jičíně s Radkem Žaludem a Simonou Maierovou