Den otevřených dveří v posádce Přáslavice

Publikováno 24.06.2019 10:34 Odbočka Olomouc


Obrázek

Po příchodu do vojenských kasáren 72. mechanizovaného praporu a 73. tankového praporu jsme se pod vedením Honzy vydali napříč celým areálem až k místu, kterému vojáci říkají „buzerplac“, tedy místu, kde probíhají nástupy jednotky. Po cestě byly rozmístěny ukázky vojenské techniky - tanky, bojová vozidla, samohybné minomety, transportní i bojový vrtulník, bojový dron, ruční zbraně, výzbroj vojáka, zdravotnická vozidla, zdravotnické vybavení, probíhaly ukázky vozidel hasičů a dopravní policie, ukázky výcviku sebeobrany a boje z blízka, práce psovoda, výcviku na trenažeru lezení, byla zde možnost zkusit lanovku a lanovou dráhu…

Program byl nabitý a jistě nikoho nepřekvapí, že všude po areálu bylo plno vojáků! Ti nám vše ukázali a vysvětlili a trpělivě odpovídali na naše zvědavé otázky. Byli velice ochotní určitě nejen díky tomu, že s námi byl i bývalý kolega některých z nich, tedy Honza, ale možná právě i díky tomu jsme my měli odvahu pokládat otázek opravdu hodně. Samozřejmě i Honza nám velice poutavě vyprávěl o tom, jak život v posádce „funguje“.

Tímto bychom chtěli Honzovi mockrát poděkovat za to, že jsme se díky němu podívali na místo, na které se civilisté až tak často nedostanou!

Klára Kočí


Obrázky