DUN v Kuníně

Publikováno 01.09.2018 14:19 Odbočka Nový Jičín


Dne: 27.09.2018 19:00
Kde: kostel Povýšení sv. Kříže v Kuníně

Logo festivalu Dny umění nevidomých na MotravěFestival Dny umění nevidomých (DUN) si klade za cíl představit tvorbu zrakově postižených umělců široké veřejnosti. Na Novojičínsku proběhly během dubna 2018 čtyři hudební večery a výstava fotografií. O koncertech a výstavě fotografií jsme Vás informovali na ZDE: www.sonsnj.cz/cz/20180607-Clanek-o-DUN-2018-na-Novojicinsku

S radostí Vás chceme pozvat do Kunína na závěrečný hudební večer festivalu DUN na Novojičínsku, který zahájí již tradiční historicko-kulturní akci „Růže pro hraběnku“.

Pozvánka na Slavnostní koncert k zahájení akce Růže pro paní hraběnku v Kuníně v rámci DUN na Moravě.

 

VSTUPNÉ: dobrovolné

VYSPOUPÍ:

  • Radek Žalud - zpěv
  • Filip Moravec - kytara

Radek Žalud je nevidomý populární zpěvák, někdy též označovaný jako český Bocelli. Je absolventem konzervatoře Jana Deyla, kde vystudoval kromě klasického zpěvu i hru na akordeon, na klavír a ladění klavírů.

Dále je absolventem mnoha mezinárodních mistrovských pěveckých kurzů Maestra Antonia Carangela či Petera Dvorského.

Radek Žalud působí jak na operní, tak na populární či dechové scéně. Na operní scéně si zazpíval např. po boku Evy Urbanové, Petera Dvorského či Dagmar Peckové. Z české populární scény spolupracoval s takovými hvězdami, jako je např. Bára Basiková, Petra Janů, Magda Malá, Aneta Langerová, Petr Malásek, Ondřej Brzobohatý, Jakub Smolík, Dalibor Janda, Daniel Landa či kapela The Taptap.

Filip Moravec vystudoval konzervatoř Jana Deyla v Praze hru na kytaru a vedlejší obor – hru na varhany. Dále pak fakultu AMU v kytarové třídě prof. Milana Zelenky. V minulosti vystupoval u nás, ale i v zahraničí - v Pražském domě v Bruselu, polské Varšavě nebo Frankfurtu nad Mohanem.

Dosud se zúčastnil několika kytarových soutěží: v roce 2002 se stal vítězem celostátní soutěže ZUŠ ve hře na kytaru ve své kategorii, v roce 2007 byl na soutěži konzervatoří v Pardubicích a třikrát se aktivně zúčastnil prestižního Mezinárodního kytarového bienále v Kutné Hoře (2004, 2011, 2015).

Radka Žaluda doprovází od roku 2017. Na programu mají jak písně z klasického repertoáru, tak i populární písně a muzikálové hity.

V současné době se mimo sólo hry věnuje také tvorbě a hraní doprovodů k pop/folk/jazz i vlastním písním a také tvorbě coverů populárních melodií. Vystupuje v duu se zpěvačkou a hraje na elektroakustickou - klasickou kytaru a ukulele.

Skladba programu DUN v Kuníně

  • J.S. Bach: Ave Maria
  • A. Stradella: Pieta Signore
  • G.F. Händel: Ombra mai fu
  • G. Giordani: Caro mio ben
  • G. Martini: Plaisir damour
  • C. Franck: Panis angelicus
  • A. Dvořák: Biblická píseň č. 4
  • A. Dvořák: Stará matka
  • F. Schubert: Ave Maria
  • K. Svoboda: Ten právě příchozí

Přijďte si poslechnout krásnou hudbu a strávit příjemné chvíle v milé společnosti lidí, kterým sice osud mnoho vzal, ale nadělil také talent a touhu rozdávat světu krásu ze svého srdce.

Akce se koná s finanční podporou Moravskoslezského kraje, obce Kunín a ve spolupráci s místní Římskokatolickou farností a zámkem Kunín.

Těšíme se na Vás Martin, Hanka a Petr