DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V MLADÉ BOLESLAVI

Publikováno 26.09.2018 16:38 Odbočka Mladá Boleslav


 

Na čtvrtek 20. září připravila naše odbočka v Mladé Boleslavi po roce opět Den otevřených dveří. Ten měl dvě části: dopolední pro pracovnice a pracovníky Úřadu práce a Odboru sociálních věcí a odpolední pro naše klienty, členy odbočky a ostatní veřejnost. A opravdu, po deváté hodině se u nás sešlo jedenáct pracovnic a jeden pracovník z uvedených úřadů z Mladé Boleslavi a Mnichova Hradiště. Po vzájemném představení se ujal slova vedoucí kanceláře a předseda Oblastní rady pan Krčma. Za velké pozornosti přítomných vysvětlil problematiku zrakově postižených, a především proč a jaké pomůcky nevidomí a těžce slabozrací potřebují. A některé z nich si také mohli na místě prohlédnout a vyzkoušet. Za asistence Bc. V. Bártové a I. Tůmy si prohlédli základní pomůcky. F. Krčma a Mgr. K. Koncová předvedli digitální pomůcky, například čtečky, telefony, digitální zvětšovací lupy a počítačové programy Jaws a ZoomText.

Hlavní myšlenka, tedy aby pracovnici úřadu věděli, na jaké pomůcky jdou příspěvky, byla splněna.

V odpoledních hodinách navštívilo naši kancelář dalších deset zájemců o Den otevřených dveří. Někteří si prohlédli všechny vystavené pomůcky a někteří už přišli s konkrétním dotazem na tu kterou pomůcku. Na vše bylo odpovězeno a popřípadě předvedeno.

Tak to byl náš Den otevřených dveří v Mladé Boleslavi.

Zpracoval I. Tůma

V odezvě na článek o Dni otevřených dveří přišel na naši odbočku e-mail od paní ing. Pavly Dufkové, vedoucí Úřadu práce v Mnichově Hradišti. Paní inženýrka nám děkuje za pozvání a konstatuje, že setkání bylo velmi zajímavé a přínosné. Informovat bude i krajského ředitele Úřadu práce v Příbrami.


Obrázky