Článek od člena

Publikováno 27.03.2023 15:29 Odbočka Plzeň


Radosti a starosti s přehrávačem

O knihovně pro nevidomé sídlící v Jagelonské ulici jsme v Informáčku již hovořili. Je to pro zrakově postižené neocenitelný pomocník, obsahuje několik tisíc CD literatury klasické i současné všech literárních žánrů.

K dobrému poslechu je také třeba dobrý přehrávač MP3. Když jsem si před třemi roky kupovala nový přehrávač přes internet, byla to chyba. Dodaný přístroj disky z knihovny nepřehrával. Po vrácení zboží jsem šla osobně přehrávač koupit do nákupního centra. Samozřejmě s CD z knihovny s sebou. Na místě jsem si přehrávač vyzkoušela a zakoupila. Proto chci potenciálním zájemcům dát toto upozornění.

Přehrávač SONY MP3 mi dobře sloužil tři roky, až o loňských Vánocích začal zlobit. Zastavoval se, někdy se ani nerozběhl. Začala jsem shánět opravnu, ale to také nebylo vůbec snadné. Po delším pátrání a za pomoci přátel jsem objevila audio-video opravnu, kde mi přehrávač opravili (kontakt je k dispozici v redakci). Stejně si ale chci koupit ještě náhradní, abych se znovu nedostala do situace, kdy nemohu poslouchat.

A vám bych chtěla také popřát dobrý poslech a hezké „počtení“

Marie Procházková, členka