Cestování všemi smysly - Afrika

Publikováno 24.01.2024 09:25 Odbočka Ústí nad Labem


Obrázek

Navštívili jsme krásnou akci "Cestování všemi smysly" v ústecké knihovně a někteří z nás s rodinnými příslušníky. Splnila nám naše přání poznat Afriku a to doslova všemi smysly.

Ochutnali jsme tradiční africká jídla, různé plněné kapsy, rybou, masem a zeleninou, sladké smažené koule. Pili jsme různé voňavé čaje např. z citrónové trávy a ibišku. Nechybělo ani víno rozmanitých chutí. Osahali jsme si různé preparované tlapy, kožešiny, lebky, ocásky a hádali jsme jaké je to zvíře, což bylo velice zajímavé. Poslechli jsme si přednášku od cestovatelky a spisovatelky o životě v Africe, což bylo k zamyšlení, jak jsou někteří lidé nucení žít, jakým způsobem se živi, o dětech ulice a mnoho dalších zajímavostí. Samozřejmě to nebylo pouze v negativním duchu, ale i o krásách Afriky. Na našem nejbližším setkání si uděláme toulky Afrikou a vše ještě probereme.

Okouzlila nás také tradiční hudba, kterou jsme si vyzkoušeli a hráli na různé bubínky, bubny a zvonky, paličkami a hřebíky, bylo to úžasné a plné energie, strávili jsme tam hodně času. Někteří si zakoupili šperky a přívěšky, které vyráběli tamní obyvatelé z různých materiálů, kostí, papíru, dřeva a korálků, tudíž máme i památku.

Doufáme, že nám Knihovna Ústeckého kraje umožní cestování do dalších zemí a bude s tímto projektem pokračovat.

Děkujeme a budeme se těšit.


Mp3


SPUSTIT/STÁHNOUT | Video při bubnování našich členů

 

Obrázky

Společné foto - čekání na přednášku Společné foto - čekání na přednášku
Členové při haptické prohlídce vypreparovaných tlap afrických zvířat Členové při haptické prohlídce vypreparovaných tlap afrických zvířat
Členka při haptické prohlídce kožešiny Členka při haptické prohlídce kožešiny
Společné foto při hraní členů na africké bubny Společné foto při hraní členů na africké bubny
Foto člena při bubnování Foto člena při bubnování
Foto členky s rodinným příslušníkem při bubnování Foto členky s rodinným příslušníkem při bubnování
Foto našich členek v hudebním salónku Foto našich členek v hudebním salónku
Foto člena při bubnování Foto člena při bubnování