Český rozhlas Zlín u nás na odbočce

Publikováno 14.11.2017 10:09 Odbočka Zlín


Obrázek

U příležitosti Dne nevidomých dne 13. 11. k nám zavítali redaktoři Českého rozhlasu ze Zlína. Natáčeli s naší předsedkyní Martou Zemanovou reportáž o životě lidí se zrakovým postižením a také rozhovor s manželi Milanem a Helenou Hradilovými o Mistrovství ČR ve zvukové střelbě, které se konalo na naší odbočce dne 28. 10.

Nejdříve se redaktorka Karolína Peřestá bavila s paní Zemanovou o pomůckách a poté se s ní vypravila do terénu, aby zaznamenala, jaká úskalí osobu se zrakovým postižením mohou potkat při pohybu venku a jaké signalizační prvky tento pohyb ulehčují. Trasa vedla od naší odbočky k trolejbusové zastávce, po cestě s několika přechody přes vozovku. Marta Zemanová popisovala, jak se po trase orientuje, jak přechází přes ulici s provozem a také ukázala, jak funguje vysílačka VPN s ozvučeným vozem MHD. Záznam bylo možné slyšet dne 13. 11. v rozhlase na stanici Český rozhlas Zlín.

Záznam rozhovoru s manželi Hradilovými o zvukostřelbě si lze zpětně poslechnout na webových stránkách rozhlasu na této adrese:

http://www.rozhlas.cz/zlin/zpravy/_zprava/rozhodujici-je-zvuk-nevidomi-strelci-ze-zlina-jsou-republikovymi-preborniky--1768843