Celodenní zájezd - lázně Slatinice a muzeum kočárů

Publikováno 17.07.2023 11:05 Odbočka Třinec


Obrázek

Navštívit Slatinice jsme se rozhodli na základě dobrých referencí odbočky SONS Bruntál, kteří do Slatinic jezdí opakovaně na rekondici. Nejdříve jsme zavítali do parku, jež je součástí Lázeňského areálu.  Někteří z nás zvolili procházku k penzionu Majorka, abychom si utvořili představu, jak tento penzion vypadá a jaké nabízí možnosti pro případné pořádání pobytu našich členů. Byli jsme velmi mile překvapeni.

Malou kulturní vložkou nás svým hudebním vystoupením překvapila místní hudební amatérská skupina u penzionu U Minářů. Měli jsme možnost si s nimi zazpívat a někteří i zatancovat. Takže můžeme říci, že jsme se občerstvili nejen na těle, ale i na duchu.

Odtud jsme autobusem odjeli do Čechů pod kosířem, kde jsme navštívili Muzeum kočárů. Velmi nás potěšil nejen zasvěcený výklad „otce myšlenky“ vytvořit toto muzeum -  pana  Václava Obra, který nás provedl tímto muzeem. Nevidomí účastníci obdrželi rukavice a mohli si některé exponáty prohlédnout hapticky. Měli jsme možnost si také zakoupit upomínkové předměty. Připomenou nám návštěvu tohoto úžasného místa, plného historie a umu mnoha řemeslníků, kteří tyto skvosty vyrobili. Velký obdiv patří také všem, jež se podílí na zachování těchto skvostů pro další generace. Poté jsme se odebrali směrem k Zámku a do zámecké zahrady.

Prožili jsme společně krásný den plný sluníčka, dobré nálady a úžasných zážitků.


Obrázky