Celodenní zájezd - Polsko - zahrady Kapias

Publikováno 28.06.2023 10:46 Odbočka Třinec


Obrázek

Není tajemstvím, že v naší oblasti, jež se nachází v blízkosti hranic s Polskem, rádi navštěvujeme jejich zahradní centra. Nákup rostlin je zde za příznivé ceny a co jsme hlavně ocenili, jsou osázené vzory zahrad, jež obsahují rostliny typické pro ten, který styl s doporučením kombinací různých stromů, keřů, trvalek i letniček... Velmi jsme ocenili i tabulky s popisem o jakou rostlinu se jedná, což velmi usnadňuje výběr.

Zkrátka celý den jsme mohli obdivovat festival barev, vůní a tvarů, jež dokreslovaly taktéž zahradní doplňky z různých materiálů (dřeva, kovu, keramiky…) Procházky ve vzorových osazených zahradách ocení každý návštěvník, jelikož nabízí také spousty odpočinkových zón, které se nachází jak na plném slunci, tak i na lavičkách umístěných do stinných zákoutí, altánů. Nechyběly zde ani ukázky různých vodních prvků, hřiště pro děti a v neposlední řadě i velká šachovnice.

 Využili jsme také široké nabídky občerstvení. 

Nakonec jsme se zastavili v prodejně, kde jsme si mohli nakoupit rostliny i doplňky do svých zahrádek, teras, balkónů či bytů. Odjížděli jsme unaveni, ale plni nádherných zážitků. Věřím, že se do tohoto krásného koutu budeme rádi vracet.


Obrázky