Braňte se!

Publikováno 24.09.2017 20:50 Odbočka Trutnov


Obrázek

Tak už víme, jak na to! Jak se nenechat napálit, ošidit, okrást.

Dne 20.9.2017 mezi nás zavítal víceprezident naší organizace pan Volejník s projektem Braňte se! Osvěta v oblasti nekalých praktik prodejců, proti manipulaci ze strany rodinných příslušníků a dluhové pasti pro seniory s těžkým zrakovým postižením, který je realizován na základě dotace Ministerstva práce a sociálních věcí z programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností.    

První jsme byli seznámeni s teorií, byl nám vysvětlen pojem "nekalá praktika“, "klamavá obchodní praktika“, seznámili jsme se se Zákonem o ochraně spotřebitele a hlavně s metodami používanými nekalými prodejci, s jejich praktikami a nejčastějšími scénáři, kdy se nás tito "šmejdi" snaží obalamutit a okrást.

Bohužel skoro každý z účastníků měl svou vlastní zkušenost s nějakým podvodníkem či zlodějem.

Dostali jsme praktické rady, jak se bránit v různých situacích, ať už nás někdo osloví na ulici, zvoní nám u dveří, dostanou se nám do bytu, volají na telefon.

Všichni zúčastnění byli ze semináře nadšeni, protože se týkal opravdu ožehavých otázek a problémů, které trápí skoro každého z nás, a dostalo se jim praktických rad, jak se zachovat a poradit si v těchto velmi nepříjemných situacích.

Děkujeme za skvělou věc!


Obrázky