Braňte se!

Publikováno 07.11.2016 17:13 Odbočka Uherské Hradiště


Obrázek

Dlouho jsme se těšili, až jsme se ve čtvrtek 3. listopadu dočkali.
Z Prahy k nám zavítaly dvě sympatické lektorky, které nám osvětlily nekalé praktiky stejně nekalých prodejců, se kterými se dnes a denně bohužel setkáváme. Na předváděcích akcích, prostřednictvím telefonátů, na ulicích, zvoní nám u dveří. Nabízejí, přemlouvají, argumentují, někteří i vyhrožují a hlavně mluví a vmluví. Jejich praktiky jsou stále vychytralejší a agresivnější. Neustále jich přibývá, protože naše legislativa je na ně krátká.
Naše školitelky nám předvedly několik nejčastějších způsobů obelhávání a okrádání, se kterými se můžeme potkat. Každý z nás musel připustit, že se s tou či onou situací již sám nebo jeho rodinný příslušných setkal. No nebylo nám po první půlce školení moc veselo.

V druhé části odpoledne jsme si řekli, jak se těmto „šmejdům“ bránit.
Nejlépe nikam nechodit, s nikým cizím netelefonovat, pozvánky na předváděcí akce házet do koše, neotvírat a nikoho neznámého nepouštět do bytu a hlavně nic nikomu nepodepisovat!
V závěru jsme si nabyté informace vyzkoušeli v praktických ukázkách. Doufejme, že i v běžném životě se nám proti „šmejdům“ podaří obstát tak dobře jako v našich scénkách.

Buďme vždy ve střehu!


Obrázky

fotka ze semináře Braňte se fotka ze semináře Braňte se
fotka zesemináře Braňte se fotka zesemináře Braňte se