Bílá pastelka

Publikováno 30.11.2016 09:42 Odbočka Blansko


Obrázek

Bílá pastelka je celostátní veřejná sbírka na podporu speciálních služeb pro nevidomé a slabozraké. Sbírku pořádá SONS ČR spolu s Tyfloservisem, o. p. s. Záštitu nad letošní veřejnou sbírkou převzal předseda Poslanecké sněmovny pan Jan Hamáček.

Letos proběhl již 17. ročník. Na Blanensku a Boskovicku ji pořádala naše odbočka. Naši členové společně s dobrovolníky z řad studentů SPgŠ Boskovice, OAaSZŠ Blansko, SPŠ Jedovnice, SOŠ a SOU Blansko, SOŠ a SOU Lomnice u Tišnova vybrali od dárců celkem 74 500 Kč. To je v historii sbírky doposud nejvyšší částka.

Při přípravě sbírky v městech a mnoha obcích blanenského a boskovického regionu jsme se při organizování prodeje pastelek setkali s vstřícností.

A naše pocity při středečním prodeji? Oslovovali jsme lidi, které jsme potkávali na ulici. Měli svůj program, svoje cíle, svoje povinnosti. Ale i přesto se s námi zastavili. Někteří byli zpočátku rozpačití, s trochou nedůvěry. Ta se ale brzy rozptýlila. Se zájmem poslouchali, vyptávali se a pastelku si koupili. U většiny lidí jsme se setkali s ochotou a také milým úsměvem. Mnozí ani nečekali, až je oslovíme, ale sami za námi zamířili a rádi přispěli do kasičky.

Všem jim patří dík.


Obrázky