Bílá pastelka - 21. ročník

Publikováno 22.10.2020 09:16 Odbočka Jičín


Obrázek

Bílá pastelka – 21. ročník

 

     Letošní rok byli prvně vyhrazeny tři dny na sbírku Bílá pastelka. Dny sbírky se konali 12., 13 a 14. října před mezinárodním dnem Bílé hole, který je 15. října.

     Bohužel nám sbírku stěžoval současný stav pandemie Covid-19, která se nám na podzim opět vrátila. Naštěstí v tu chvíli ještě nenastal úplný lockdown a v městech, kde není situace tak vážná, mohly opět naše dvojice dobrovolníků vyrazit do ulic.

     I tak jsme se letos více věnovali alternativním způsobům výběru sbírky a týdny před sbírkou hledali ideální místa pro umístění sbírkové pokladny. Oslovili jsme mnoho místních firem s prosbou o pomoc a v rámci sbírky jsme se snažili více vyrážet s naším stánkem do ulic.

     Jičínská odbočka získala sedm ochotných dobrovolníků, bohužel nám vir odepsal jednu z našich nových dobrovolnic z vysoké školy. 

     Nakonec do ulic vyrazili dvojice ve stejném složení jako loni. Chvála bohu za naše ochotné členy paní Vošvrdovou, pana Černého a pana Štěrbu.

     V pondělí i v úterý ráno jsme se vydali do města Jičína, Nové Paky, Sobotky, Lázní Bělohradu a Kopidlna pořádat sbírku. Někde se dařilo více, jinde méně, ale i v dnešní době se podařilo vybrat slušný peníz. Středa bohužel sbírce nepřála. Na Jičínsku byla zima a celý den propršelo. Přesto jsme chvilku po náměstí chodili a pár pastelek přemístili


Obrázky

První dvojice - Ing. Lucie Čurdová a Vojtěch Blažek První dvojice - Ing. Lucie Čurdová a Vojtěch Blažek
Druhé dvojice - Paní Marie Vošvrdová a Lukáš Černý Druhé dvojice - Paní Marie Vošvrdová a Lukáš Černý
Třetí dvojice - Zdeněk Štěrba a Vojtěch Blažek Třetí dvojice - Zdeněk Štěrba a Vojtěch Blažek