Bílá pastelka 2017 - poděkování nejlepším

Publikováno 14.11.2017 13:23 Odbočka Zlín


Obrázek

Dne 10. 11. se v Praze uskutečnilo poděkování nejlepším dvojicím dobrovolníků, kteří se účastnili sbírky Bílá pastelka. Samozřejmě se jej zúčastnila i naše dvojice děvčat ze ZŠ Trávníky Otrokovice - Sabina Hoferková a Karolína Andrýsková, která letos byla nejúspěšnější nejen v Zlínském kraji, ale také v celé České republice. Níže si můžete přečíst článek od zástupkyně ředitele školy ZŠ Trávníky Otrokovice Mgr. Evy Horňákové, která dvojici děvčat doprovázela do Prahy.

 

Jak už jsme vás na našich stránkách informovali, připojili jsme se i v letošním školním roce k dobročinné sbírce Bílá pastelka, kterou pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých (SONS). Výtěžek se používá na zvyšování samostatnosti, soběstačnosti a nezávislosti nevidomých a slabozrakých.

Prodej bílých pastelek na naší škole zajišťovala dvojice děvčat z VIII. B – Karolína Andrýsková a Sabina Hoferková pod vedením p. uč. Hany Vyoralové. Za vydatného přispění spousty žáků a zaměstnanců školy se jim podařilo do kasičky nasbírat nejvíce peněz z celého Zlínského kraje. Tím se děvčata nominovala do Prahy na akci s názvem Poděkování nejlepším, která se uskutečnila dne 10. listopadu v Rezidenci primátora hlavního města Prahy. Mezi vzácnými hosty, kteří účastníky setkání pozdravili a poté oceněným předali pěkné dárky, byli Mgr. Václav Polášek, prezident SONS ČR, Rudolf Volejník, viceprezident SONS ČR, výkonná ředitelka SONS ČR Ing. Věra Hrádecká a náměstkyně primátorky hlavního města Prahy prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

Děvčata zde slavila mimořádný úspěch – po loňském druhém místě se letos stala vítězkami s vybranou rekordní částkou. Z rukou náměstkyně primátorky převzaly pěkné dárky a poděkování od přítomných členů SONS. Po skončení slavnostního oceňování, jehož součástí byl i krátký kulturní program, se všichni odebrali do dalších reprezentativních místností Rezidence, kde bylo pro všechny zúčastněné připravenou občerstvení formou rautu.

Tím však slavnostní den ještě nekončil. Pro všechny oceněné dvojice bylo připraveno další překvapení – návštěva Národního divadla. To jsme si mohli prohlédnout skutečně od sklepa až po střechu. Viděli jsme jeho základní kameny, modely Národního divadla před požárem i po něm, usedli jsme do sedadel v hledišti, kde jsme mimo jiné mohli sledovat i přípravu scény pro večerní operní představení Dvořákovy Rusalky, navštívili jsme foyer bohatě zdobené bohatými lustry, obrazy i lunetami od Mikoláše Alše a dostali jsme se i na terasu těsně pod střechou, kde jsme si z blízka prohlédli známé trigy.

A co na celý den říkaly Kája a Sabča?

„Tento rok jsme si cestu do Prahy fakt užily. I když jsme už věděly, co nás při předávání ocenění čeká, stejně jsme byly nervózní. Letos jsme byly nejlepší dvojicí v České republice a náš výtěžek byl rekordem celé sbírky Bílá pastelka. Odměnou jsme dostaly ceny od sponzorů, z nichž se nám nejvíce líbily vystřelovací deštníky. Jako druhý dárek jsme dostaly exkurzi do Národního divadla. Celý den s Bílou pastelkou se nám velice líbil a věříme, že se příští rok na ocenění nejlepších dvojic zase dostaneme a znovu zvítězíme."

A co říci závěrem? Holky jsou naše jedničky! Ale bez vás by se jim to nepodařilo. Takže závěrečné poděkování patří všem, kteří se do sbírky zapojili.

Děkujeme.

Zdroj: http://www.zsotrtrav.cz/aktuality-id-184.html?detail_id=696

 


Obrázky

Vítězná dvojice děvčat s Mgr. Horňákovou Vítězná dvojice děvčat s Mgr. Horňákovou
Ing. Kislingerová předává ceny děvčatům Ing. Kislingerová předává ceny děvčatům
Raut Raut
Prohlídka Národního divadla - model divadla Prohlídka Národního divadla - model divadla
Prohlídka Národního divadla - na střeše Prohlídka Národního divadla - na střeše