Běželi jsme se Světluškami

Publikováno 02.05.2018 10:05 Odbočka Olomouc


Obrázek

Běželi jsme se Světluškami 

Už podruhé se v Olomouci konal „Noční běh pro Světlušku“.

Konkrétně ve středu 26. dubna, start ve 21:00 hodin na Atletickém stadionu v Olomouci.

Zúčastnilo se jej přes 630 běžců, kteří tak podpořili vybrané projekty organizací poskytující nejrůznější služby pro osoby se zrakovým postižením.

Běhu se tak jako vloni zúčastnila i skupinka pracovníků a členů Oblastní odbočky SONS Olomouc, z nichž většina je současně i členy Oddílu ZP sportovců SK OLOMOUC SIGMA MŽ. Právě činnost tohoto oddílu finančně podporuje Nadační fond Českého rozhlasu, jenž je pořadatelem nočních běhů pro Světlušku v několika městech České republiky.

Spolupořadatelem byla opět Fakulta tělesné kultury UP, jejíž studenti pomáhali zajišťovat náročnou organizaci běhu této velkolepé akce.

Trasa vedla z Atletického stadionu Bezručovými sady podél Mlýnského potoka, kolem tenisových kurtů a poté přes Rozárium zpět na stadion.

Délka trasy 3 km, ale velká část běžců absolvovala tento okruh dokonce dvakrát. S nimi i Toník Dočkal, který byl trasérem Davida Hájka během prvního kola běhu.

Atmosféra na stadionu před startem, ale i na trase, byla opravdu mimořádná. Určitě byla umocněna „světélkujícími“ běžci vybavenými čelovkami v potemnělém prostoru parku a zahrad.

Věřím, že napříště se naše skupina rozroste a zažije si spolu s námi tu úžasnou atmosféru s mnoha nadšenci, kteří podporují dobrou věc. Zveme vás. Nebojte, indiánský běh povolen. Zájemci se mohou hlásit u K. Nádvorníkové, která je v kontaktu s vedením olomouckého "Nočního běhu pro Světlušku".

                                                                                                             J.P.


Obrázky