Beseda s tvůrcem dřevěných hodinech WOOVA

Publikováno 08.04.2023 11:11 Odbočka Šumperk


Obrázek

BESEDA S TVŮRCEM DŘEVĚNÝCH HODINEK WOOVA

 

          Na sklonku března k nám do křesla pro hosta zavítal mladý tvůrce unikátních dřevěných hodinek značky Woowa Ing. Pavel Tesařík. Pan Ing. Tesařík velmi poutavě hovořil o splnění svého dávného snu z období teenagerovských let. Tehdy už v jeho pokojíčku na Třemešku vznikaly první skice hodinek. Postupem času tento sen dostával stále jasnější obrysy. A tak první  hodinky  Orloj  spatřily  světlo světa,  které byly  určeny  pro jeho  vlastní potřebu. Jak sám název napovídá, jednalo se skutečně o hodinky s obrovským ciferníkem přes celé zápěstí. Pavel chtěl zkrátka mít něco naprosto originálního. Poté ho idea dřevěných hodinek zcela obklopila. Vždyť se jim věnoval i v rámci své diplomové práce na VŠB-TU v Ostravě, která byla vyhodnocena jako vůbec nejlepší.

Dnes dřevěné hodinky Woowa putují ke spokojeným zákazníkům na všechny kontinenty světa kromě Antarktidy. Každé hodinky jsou originál, nejen díky své jedinečné textuře dřeva, ale i díky gravírování. Naši hosté si mohli všechny hodinky osahat a to i do detailu, protože některé z nich měl rozložené na součástky. Na besedě také zazněla úsměvná historka, kdy si jedna slečna přála ráno vygravírovat: „Pro moji největší lásku na světě“, odpoledne: „Pro mého přítele“ a večer už to zrušila úplně, protože se s ním rozešla…J

Na závěr byly zodpovězeny veškeré dotazy, kterých nebylo zdaleka málo. Beseda díky vzácnému hostu a nevšednímu tématu sklidila veliký ohlas.

 

 

 

 


Obrázky