Benefiční koncert 12. 10. 2019

Publikováno 23.10.2019 10:44 Odbočka Jičín


Obrázek
  1. Benefiční koncert pro SONS

 

    Rok nám uběhl a je tu říjen. Měsíc, kdy pořádáme již třetím rokem Benefiční koncert. Tentokrát se již začínalo už ve 14 hodin. Proběhla totiž již jedenáctá prezentace naší odbočky. Pomůcky pro nevidomé si na starost vzaly pracovnice K-klubu a ukazovaly dětem i dospělým, jak fungují.
     Na návštěvníky čekal bohatý a pestrý program. Vždyť letos proběhl již 20. ročník sbírky Bílé pastelky.  Záštitu nad Benefičním koncertem převzal pan Jan Pakoš vedoucí oddělení pro oblastní odbočky a celostátní kluby SONS ČR.
     Začátek odstartovala ve čtyři hodiny mladá studentská kapela EMERGENCY CALL hrající pod záštitou K-klubu. Písničky známých kapel, jako jsou Linkin Park, The Script a Blue effect v podání začínající kapely přilákaly mladší posluchače a vše nasvědčovalo k vydařenému odpoledni a koncertu.
     Po studentech na pódiu vystoupil náš člen Jakub Kazda absolvent konzervatoře Jana Deyla. Tentokrát dorazil bez Přátel v doprovodu svého bratra Tomáše Kazdy, který Jakuba s kytarou na pódiu doprovázel. Jakub nám zazpíval skladby jako např. Rozeznávám, Chlupatý kaktus, Svítá a Stars. Bratr Tomáš přidal skladby „Romance“ a „Waltz pro Zuzanu“ od Tatiana Stachake a všem známou píseň folkového autora Karla Kryla „Bratříčku zavírej vrátka“.
     Součástí tohoto programu bylo i uctění památky pana Karla Gotta.
   Před vystoupením posledního pozvaného muzikanta proběhla malá Benefiční aukce. Draženým předmětem bylo tričko Bílé pastelky s podpisem pana Tomáše Plekance s fotografii slavného hokejisty držící tričko Bílé pastelky se svým podpisem. Tričko přineslo do výtěžku Benefičního koncertu dalších 1500 korun na podporu činnosti jičínské odbočky.
    Posledním vystupujícím byla nevidomá zpěvačka Simona Maierová, taktéž absolventka konzervatoře Jana Deyla. Simonu Maierovou jste mohli spatřit také v soutěži The Voice Česko Slovensko 2019. Tato skvělá mladá žena nám přijela zahrát na klávesy výběr ze svých písní, které sama složila.
     Děkujeme všem účinkujícím za jejich podporu a vystoupení bez kterých by se tento večer nemohl konat. Paní Ing. Lucii Čurdové za skvělé zorganizování, přípravu a moderování večera a panu Janu Pakošovi za záštitu a pomoc s uváděním večera a představení organizace SONS ČR. Závěrem také paní Mgr. Lence Vackové, ředitelce K-klubu za spolupráci.
      V příštím krásném roce 2020 pro Vás připravujme další neméně zajímavé kulturní zážitky.

 

Oblastní odbočka SONS ČR, z. s. Jičín


Obrázky














 


Video


EMERGENCY CALL - "Sluneční hrob" (Blue effect)


Simona Maierová - Řeka snů