BÍLÁ PASTELKA v České Třebové

Publikováno 07.11.2019 10:14 Odbočka Česká Třebová


Obrázek

Přes padesát dobrovolníků, z jedenácti škol, v deseti městech, takový je záběr Oblastní odbočky SONS ČR, z.s. v České Třebové, která je středobodem každoročně pořádané sbírky Bílá pastelka v našem regionu.

Ani letos tomu nebylo jinak. Přípravy začaly už o letních prázdninách a gradovaly s blížícím se datem sbírky. Vyjednávání, administrativa, vybalování, počítání, třídění, rozdělování, rozvoz, DEN SBÍRKY, svoz, vysypávání, balení, odvoz výtěžku sbírky a zase administrativa. Takhle to chodí každý rok.

 

Děkujeme všem spolupracujícím členům v naší odbočce, městům za propagaci, ředitelům, profesorům, učitelům a hlavně dobrovolníkům, kteří aktivně nabízeli Bílou pastelku a pomohli tak získat výtěžek

 

Spolupracující školy.

Gymnázium - Lanškroun

Gymnázium - Moravská Třebová

Gymnázium – Žamberk

Gymnázium - Česká Třebová

Střední zdravotnická škola – Ústí nad Orlicí

ZŠ Habrmanova – Česká Třebová

ZŠ U dvora – Letohrad

ZŠ – Damníkov

ZŠ – Dolní Dobrouč

ZŠ – Králíky

ZŠ – Sloupnice

 

Velké díky patří i všem z Vás, kteří jste do naší sbírky přispěli a pomohli tak slabozrakým a slepým lidem ke zkvalitnění jejich životů.

 

Závěrem ocituji, e-mejl od dobrovolnic z Lanškrounského Gymnázia v plném znění.

 

Dobrý den,

bylo nám potěšením být součástí sbírky Bílá pastelka. Lidé byli velice ochotní, dokonce dva přispěli až 200,- Na nikoho nepříjemného jsme naštěstí nenarazily, jen s počasím to nebyla žádná sláva. Nejčastější hláška ovšem byla: ,, Já taky prd vidím a nikdo na mě sbírku nedělá. "

Děkujeme za možnost účastnit se.

Za 2. ročník Simona…

Autor: Jakub KUboš Kročák


Obrázky

Skupinka Gymnázia v LA Skupinka Gymnázia v LA