Aroma olejíčky a výstražný symbol pro nevidomé

Publikováno 22.03.2019 12:20 Odbočka Olomouc


Obrázek

Paradoxem je to, že i když má tento symbol sloužit zrakově postiženým, oni sami o jeho existenci často nemají ponětí. A jak symbol vypadá? Jedná se o hapticky výrazný čtverec, postavený na špičku¨, který je umístěný na lahvičkách, v tomto případě aroma olejíčků.

Paní Váchová s sebou přinesla několik éterických olejů s touto značkou, kterou si naši členové mohli podrobně v klidu prohlédnout, vysvětlila nám, co značka znamená, proč a kde se vyskytuje. 

Jistě si říkáte, že ukázka tohoto symbolu nemohla vyplnit celé dvě hodiny našeho setkání a samozřejmě, že tomu tak nebylo.

Paní Váchová nám povyprávěla své léty nashromážděné zkušenosti o éterických olejích. Kolovaly mezi námi lahvičky s nimi, mohli jsme si nakapat pár kapek na ubrousek a díky tomu jsme si jejich libé vůně příjemně užívali. Dozvěděli jsme se něco málo o tom, jak vonné éterické olejíčky můžeme používat a k čemu jsou vhodné.

Všichni, kdo se přednášky zúčastnili, si ji rádi poslechli a odcházeli obohaceni o poznatky související s přírodní kosmetikou, díky které je možné pečovat o fyzické tělo i navodit psychickou pohodu.

V závěru nám paní Váchová slíbila, že v zimě mezi nás opět zavítá. Takže, kdo jste propásl tuto výjimečnou besedu, máte se na co těšit!

 Klára Kočí

 

 


Obrázky