Advent

Publikováno 27.01.2024 21:53 Odbočka Kyjov


Obrázek

 

 

Letošní adventní pouť jsme začali světelnou expozicí "Světla vyprávějí", s půl miliónem LED světelných diod, trojrozměrných světelných soch o výšce až 8 metrů, desítkami kilometrů světelných řetězů, tunelů, dekorací, umístěných v Praze, Žlutých lázních. Byl to velký zážitek i pro zrakově postiženého, pochopitelně s doprovodem a pak vcelku odvážná plavba na osvětleném voru, kdy při nástupu šlápnout krapet vedle než navigoval průvodce, znamenalo prosincovou koupel ve Vltavě – a to nechceš ?

Druhý den jsme se zájezdovým autobusem a našim osvědčeným průvodcem vydali do Německa, kde jsme navštívili bavorské městečko Amberg. Prošli jsme historickým jádrem s odborným výkladem, nevynechali jsme optický klam „Amberské brýle“, vytvořený městskými branami a řekou Vils. A prohlídku jsme zakončili na místním adventním trhu.

Poslední den jsme courali Prahou a nasávali převážně "jenom" atmosféru blížících se Vánoc po trzích na Václavském, Havelském a Staroměstském náměstí. Na skok jsme se zastavili v Národním muzeu zkontrolovat, zda originál Věstonické Venuše tam opravdu je. Byl tam a pro nás zcela nedostupný. Prostě taková malinká soška za vitrínou ve ztemnělé místnosti. Spokojit jsme se museli s myšlenkou že jsme tu byli a „něco“ viděli, holt není nám vše dopřáno.


Obrázky