5. ročník turnaje ve společenské hře Qardo

Publikováno 23.11.2017 08:17 Odbočka Kroměříž


Obrázek

V sobotu 18. listopadu jsme se poprvé zúčastnili krajského turnaje ve společenské hře nejen pro nevidomé  Qardo. Jeho 5. ročník pořádala Oblastní odbočka SONS ve Zlíně a přijeli na něj soutěžit, mimo našich zástupců a hráčů pořádajícího Zlína, také hráči ze Vsetína, Valašského Meziříčí, Olomouce, Břeclavi a Slovenské Nitry.

Po organizačních formalitách si jednotliví účastníci vylosovali svá hráčská čísla a byli přiřazeni k hracím stolům, za které usedli poté, co se posilnili připraveným pohoštěním.

Nejprve paní Marta Zemanová pozdravila a přivítala všechny přítomné, včetně samotného autora hry Qardo pana MgA. Václava Fanty, poděkovala sponzorům a upřesnila soutěžícím pravidla hry. Poté byly rozdány hráčům kvůli rovným podmínkám klapky na oči, a už se začalo míchat a rozdávat.

V základní části turnaje hrálo celkem šestnáct hráčů, po čtyřech u čtyř hracích stolů. Po třech kolech byly sečteny všechny body jednotlivých hráčů, dva hráči s nejvyšším součtem bodů od každého stolu postoupili do semifinále.  Z osmi semifinalistů pak po třech kolech vzešla finálová čtyřka nejlepších.

Před finálovou bitvou si ještě všichni dopřáli vydatný oběd a mohlo se hrát. Po třech kolech bylo rozhodnuto. Na pátém místě se umístil Štefan Ivančík z Nitry, čtvrté místo obsadila Helena Hradilová ze Zlína, třetí místo Rastislav Šabík z Nitry, na druhém místě skončil Petr Bazala z Valašského Meziříčí a vavříny vítězství vybojoval Ondřej Dvorský ze Zlína. Všichni jmenovaní získali za své výkony hodnotné ceny - vybavení pro domácnost. Každý z účastníků turnaje pak obdržel balíček s čokoládovými pralinkami a vitamínovými doplňky.

Turnaj v Qardu je skvělou příležitostí k setkání zrakově postižených z různých koutů republiky i zahraničí a navazování nových přátelství a spolupráce, a proto se už teď těšíme na další ročník.


Obrázky