3. rořník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš

Publikováno 01.09.2021 14:40 Odbočka Jičín


Obrázek

Kotlíkový guláš v Dolní Kalné

      

      V sobotu 14. srpna brzo ráno vstáváme a vydáváme se směr Nová Paka.

      Jedeme na již 3. ročník Kotlíkového guláše. Dnes teplo až horko, v odpoledních hodinách teplota šplhá až k 35 stupňům.  Vůbec nezávidím 13 soutěžním družstvům tříhodinové vaření guláše na sluníčku. Ale nevzdáváme se ani my, jsme však schováni ve stínu.

     Díky vysokým teplotám jsou děti u vody. Je jich tady méně než obvykle. Návštěvníci však k nám zavítají, někteří i s příspěvkem do kasičky. Překvapuje nás, kolik návštěvníků má problém se zeleným zákalem. Těší nás, že jsou informováni a vědí co mají dělat.

     A máme tu překvapení. Zvažujeme, zda půjdeme do dražby trička. Ano, tak jako naposledy při 2. ročníku guláše, kdy jsme dražili tričko podepsané významnou herečkou. Nakonec jsme do toho šli a dražba proběhla velmi, velmi úspěšně.

    Tím však naše radost nekončí, jsme opět vyzváni moderátorem a přebíráme výtěžek vybraný od soutěžícího družstva za jejich guláš. A přidává se další družstvo. Přichází velké poděkování s příslibem, že naše členy vezmeme ještě letos na jeden výlet.

     Takže Dolní Kalná děkujeme a už teď Vám prozradím, že v září jedeme do Hrádku u Nechanic. Za naše členy děkuji za možnost uskutečnění výletu.

    Na závěr tohoto článku mi dovolte poděkovat manželům Lence a Tomáši Drinkovým za pozvání. Velké poděkování patří bike teamu z Dolní Kalné za vydražené tričko skupiny Chinaski.

     Jičínská odbočka se už teď těší na další ročník, i když to k vám do Dolní Kalné máme trošku dál.

 


Obrázky

Stánek SONS OO Jičín Stánek SONS OO Jičín
Stánek SONS OO Jičín Stánek SONS OO Jičín
Stánek SONS OO Jičín Stánek SONS OO Jičín
Zaměstnanci OO Jičín s dobrovolníkem z řad našich členů Zaměstnanci OO Jičín s dobrovolníkem z řad našich členů
Chůza s bílou holí Chůza s bílou holí
Ukázka her pro nevidomé děti Ukázka her pro nevidomé děti
Ukázka Braillova písma Ukázka Braillova písma