100 let je jen začátek

Publikováno 27.05.2023 13:09 Odbočka Karlovy Vary


Obrázek

100 let je jen začátek
V sobotu 14. května 2023 Český rozhlas Karlovy Vary uspořádal při příležitosti stého výročí od začátku pravidelného vysílání Českého rozhlasu Den otevřených dveří.
Nenechali jsme si ujít této akce a zúčastnili se komentované prohlídky budovy, prohlédli si vysílací studia a výstavu s názvem „100 let je jen začátek“.


Obrázky

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Karlovy Vary Den otevřených dveří Českého rozhlasu Karlovy Vary
Průvodkyně nás seznámila s týmem. Měli jsme možnost nahlédnout „pod pokličku“ rozhlasové práce editorů, zprávařů, moderátorů, ale setkali jsme se i s redaktory zpravodajství, redaktory publicistiky, autory pořadů, a dalšími spolupracovníky, se střihem zvukových nahrávek. Průvodkyně nás seznámila s týmem. Měli jsme možnost nahlédnout „pod pokličku“ rozhlasové práce editorů, zprávařů, moderátorů, ale setkali jsme se i s redaktory zpravodajství, redaktory publicistiky, autory pořadů, a dalšími spolupracovníky, se střihem zvukových nahrávek.
O své profesi nám povyprávěla moderátorka ranního vysílání, která zpříjemňuje posluchačům vstávání pořadem Dobré ráno. O své profesi nám povyprávěla moderátorka ranního vysílání, která zpříjemňuje posluchačům vstávání pořadem Dobré ráno.
Ve studiu u mixážního pultu s monitory a mikrofonem jsme načerpali mnoho zajímavých informací, Dozvěděli jsme se, jaké terminologie používají moderátoři, jako je například „kraťas nebo předěl“. Ve studiu u mixážního pultu s monitory a mikrofonem jsme načerpali mnoho zajímavých informací, Dozvěděli jsme se, jaké terminologie používají moderátoři, jako je například „kraťas nebo předěl“.
Dokonce jsme získali nevšední zážitek a měli možnost být u živého vysílání zpráv v 11 hodin.  Dokonce jsme získali nevšední zážitek a měli možnost být u živého vysílání zpráv v 11 hodin.
Z této akce jsme si odnesli nejen malé dárky, ale i mnoho poznatků ze zákulisí rozhlasové práce  a hlavně dobrý pocit s příjemně stráveného sobotního dne. Z této akce jsme si odnesli nejen malé dárky, ale i mnoho poznatků ze zákulisí rozhlasové práce a hlavně dobrý pocit s příjemně stráveného sobotního dne.
K dobré náladě zahrála kapela Roháči a zazpíval tenorista Petr Hodek. K dobré náladě zahrála kapela Roháči a zazpíval tenorista Petr Hodek.
Počasí bylo více než příjemné a tak jsme si mohli patřičně užít i výstavu Příběhy našich sousedů  a doprovodné programy v zahradě rozhlasové budovy, například autogramiádu moderátorů, ochutnávku regionálních potravin a dezertů Střední živnostenské školy Sokolov. Počasí bylo více než příjemné a tak jsme si mohli patřičně užít i výstavu Příběhy našich sousedů a doprovodné programy v zahradě rozhlasové budovy, například autogramiádu moderátorů, ochutnávku regionálních potravin a dezertů Střední živnostenské školy Sokolov.