V DIVADLE

Publikováno 15.12.2023 12:34 Odbočka Havlíčkův Brod


Obrázek

Pátek 8.

V pátek osmého prosince jsme se v rámci našeho spolku SONS vydali na výpravu do Jihlavy, abychom si užili veřejnou generálku hry Kulový blesk v tamním Horáckém divadle. Díky brzkému příjezdu jsme měli možnost se ještě před představením posilnit v místní divadelní kavárně dobrým zákuskem a kávou. Hned potom už ale pravá ruka naší předsedkyně, obětavá Mančina, rozdala lístky, pořídila několik nezbytných fotografií a už jsme se přesouvali do pohodlných divadelních sedadel.

Samotná hra Kulový blesk velice úspěšně kopírovala filmovou předlohu. Nestárnoucí hlášky o vlaku z Vizovic, výborné brazilské kávě nebo o směroplatné Máně zná člověk po letech nazpaměť. Na tomto místě musím poděkovat i v divadle vedle mě sedící Hance, která mi scénu a pohyby herců během představení popisovala. O tom, že hra měla úspěch, svědčí především smích a pravidelný potlesk publika zakončený velikými závěrečnými ovacemi.

Po krásném divadelním zážitku už nás čekala jen rychlá cesta na trolejbus a pak vlakem zpět do Brodu. Společně jsme napsali další kapitolu naší cestovatelské knihy, a ta byla plná smíchu, dojetí a vděčnosti za magii divadelního světa.

Účastník zájezdu Pepa


Obrázky