Rekondiční wellness pobyt – Lázně Leopoldov

Publikováno 15.06.2023 11:47 Odbočka Zlín


Obrázek

Ve dnech 4. až 10. června jsme uspořádali náš první letošní rekondiční pobyt, tentokrát v novém prostředí Lázní Leopoldov. Sirnaté lázně na Smraďavce, které jsou součástí Buchlovic, se nachází v malebném údolí Chřibů nedaleko buchlovského zámku a hradu Buchlova. Lázně byly založeny v roce 1805 proslulým lidumilem Leopoldem Berchtoldem.

Samotné lázně se nyní skládají z Loveckého zámečku, kde se lze ubytovat, z budovy kde je situována restaurace a prostor, kde se provádějí lázeňské procedury, z chatek k ubytování, tanečního parketu s pódiem, louky a jezírka, kde přebývají kachny, různé druhy ryb a žabek a dokonce i želvy.

Ubytováni jsme byli přímo v Loveckém zámečku, kde jsme se také stravovali a docházeli na procedury. Každý účastník mohl využít celkem 5 procedur (dvakrát sirnou koupel, částečnou masáž zad, rašelinový obklad a pobyt v solné jeskyni).

Příjezd byl v neděli přímo na oběd. Odpoledne se v areálu lázní konalo vystoupení živé hudby k tanci i k poslechu. Večer jsme tamtéž také shlédli zábavné představení „Obecně prospěšná strašidla“ v podání divadelního souboru Sokol Staré město.

V pondělí jsme vyrazili na celodenní výlet na Velehrad. Po procházce městem jsme se odebrali do baziliky na komentovanou prohlídku, mohli jsme si zde také hapticky prohlédnout některé části baziliky. Poté nás čekala komentovaná exkurze ve skanzenu Modrá, kde jsme se dozvěděli něco o tom, jak se žilo v minulých dobách, včetně prohlídky obydlí a dobových předmětů.

Další výlet byl naplánován na čtvrtek, kdy jsme navštívili nedaleké Buchlovice. Zde nás čekala komentovaná prohlídka místního zámku a také procházka po zahradě a návštěva čokoládovny.

Ve všechny ostatní dny jsme měli naplánovány procedury, takže program probíhal víceméně v okolí lázní. Řešili jsme hlavolamy, hádali filmy, pohádky a seriály podle písniček, procházeli se po okolí.

Jako každý rok, i tentokrát jsme pro naše účastníky měli nachystanou tvořivou aktivitu. Letos jsme vyráběli opasky a přívěsky z provázků známou formou drhání – macramé. Své výtvory si pak všichni odvezli domů na památku.

Děkujeme všem účastníkům a těšíme se na další pobyt!

Také děkujeme vedení a personálu Lázně Leopoldov za bezchybný servis, všem průvodcům z našich komentovaných prohlídek a divadelnímu souboru Sokol Staré Město za skvělé představení!


Obrázky

Sledujeme divadelní představení z první řady Sledujeme divadelní představení z první řady
Pohled z publika na pódium s herci Pohled z publika na pódium s herci
Ve velehradské bazilice Ve velehradské bazilice
Ve velehradské bazilice Ve velehradské bazilice
Haptická prohlídka částí baziliky Haptická prohlídka částí baziliky
Haptická prohlídka částí baziliky Haptická prohlídka částí baziliky
Haptická prohlídka částí baziliky Haptická prohlídka částí baziliky
V jedné z kaplí baziliky V jedné z kaplí baziliky
Ve skanzenu Modrá prohlídka dobového obydlí Ve skanzenu Modrá prohlídka dobového obydlí
Na procházce po okolí Lázní Leopoldov Na procházce po okolí Lázní Leopoldov
Tvoříme opasky a přívěsky macramé Tvoříme opasky a přívěsky macramé
Tvoříme opasky a přívěsky macramé Tvoříme opasky a přívěsky macramé
Na nádvoří zámku Buchlovice Na nádvoří zámku Buchlovice
Na nádvoří zámku Buchlovice Na nádvoří zámku Buchlovice