Pozvánka na výlet do Koclířova

Publikováno 01.02.2024 10:23 Odbočka Šumperk


Obrázek
Začíná: 13.06.2024 07:00
Končí: 13.06.2024 15:00
Kde:

Pozvánka na výlet do Koclířova

 

I letos se uskuteční několik výletů díky autobusu Olomouckého kraje KIDSOK. Už nyní vás informujeme, že první z nich se uskuteční ve čtvrtek 13. června 2024 na poutní místo Koclířov u Svitav, kde se nachází centrum Fatimského apoštolátu v ČR.

Tato pulzující duchovní oáza mezinárodního významu představuje živé Mariánské poutní místo s celoročním provozem, kam každoročně zamíří cca 30 000 poutníků nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Klášterní 5-hektarový areál disponuje mnoha pamětihodnostmi – zejména zbrusu novou Capelinhou pro 13 zemí střední a východní Evropy, což je přesná replika Kaple zjevení v portugalské Fatimě.  V klášteře nalezneme prodejnu Pastýř s devocionáliemi aa 

hlavně vyhlášenou klášterní cukrárnu, jejíž domácí koláče, štrůdly a zákusky jsou oblíbené po celém blízkém i širokém okolí. Poutní místo zrovna navštívíme během slavnostního fatimského dne, kdy výběr dobrot v cukrárně bývá největší. Zároveň bude zajištěn oběd, který bude k dispozici také na místě.

Nástupními místy budou: Olomouc – autobusové stanoviště před vlakovým nádražím, Šumperk – před vlakovým nádražím, Zábřeh – před vlakovým nádražím a Mohelnice, Třebovská ul. – čerpací stanice MOL. Cena exkurze včetně oběda činí 200 Kč, hlásit se můžete do konce dubna. Částku 200 Kč budeme vybírat při závazném přihlašování.