Pozvánka na besedu o prevenci a ochraně seniorů

Publikováno 01.02.2024 10:05 Odbočka Šumperk


Obrázek
Začíná: 26.02.2024 14:00
Končí: 26.02.2024 16:00
Kde: Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk

POZVÁNKA NA BESEDU O PREVENCI A OCHRANĚ SENIORŮ

 

 

Beseda o prevenci a ochraně seniorů se bude konat v pondělí 26. února 2024 od 14:00 hodin ve Velkém sále Městské knihovny TGM v Šumperku. Sraz buď ve 13:25 hod. před SONSem nebo ve 13:45 hod. před hlavním vchodem Městské knihovny TGM v Šumperku. Vstup zdarma.

         Tato beseda Městské policie Šumperk se zaměří na problematiku  bezpečnosti a ochrany seniorů. První část prezentace se bude věnovat představení městské policie, rozdílu mezi městskou a státní policií, informacím o tom, na co se občané mohou zaměřit a kde se na nás mohou v případě potřeby obrátit.

         Následující části prezentace budou podrobněji rozebírat témata spojená s bezpečností a majetkem. Budou obsahovat konkrétní rady a doporučení, jak se chránit před okradením, předcházení riziku přepadení, vyhýbání se podvodům a jak zabezpečit svůj majetek. Dále se bude prezentace věnovat rizikovému chování seniorů, zejména ve vztahu ke kriminalitě a internetovým podvodům.

         Závěrečná část prezentace se bude zaobírat často řešeným případům, jako jsou podomní prodeje, falešné kontroly a další situace, ve kterých mohou občané čelit potenciálním nebezpečím. Konec prezentace shrne hlavní témata..

          Celkově bude prezentace koncipována tak, aby poskytovala praktické rady a informace seniorům, jak minimalizovat rizika a co nejlépe zajistit svou osobní bezpečnost.

         Po ukončení prezentace bychom rádi věnovali čas otázkám a diskuzi s příslušníky městské policie. Tato interaktivní část bude příležitostí pro naše posluchače sdílet své zkušenosti, otázky nebo obavy spojené s bezpečností ve městě.

         Srdečně  zve  paní ředitelka Městské knihovny   TGM   Šumperk    Mgr.   Kamila Šeligová.