Masopustní veselí SONS Olomouc

Publikováno 13.02.2024 10:30 Odbočka Olomouc


Říká se, že tanec a zpěv je nejlepší lék na všechny chmury i starosti, proto pravidelně do programu našich aktivit zahrnujeme také oblíbené zpívanky s harmonikou, které jsme tentokrát posunuli o úroveň výš. S ohledem na právě probíhající období masopustních průvodů jsme se rozhodli, že masopust uspořádáme i pro naše těžce zrakově postižené uživatele. A protože víme, že naše prostory jsou kapacitně omezeny rozhodli jsme se k pořádání této akce požádat o zapůjčení prostor Klubu seniorů na ulici Peškova. Zdejší místo nabízí nejen perfektní zázemí pro přípravu drobného občerstvení či využití techniky ale je zde také dostatek prostoru k tanci. O skvělou zábavu a veselí tak nebyla nouze.

Kromě zpěvu a tance si mohli účastníci užít také přehlídku krásných karnevalových masek a kostýmů, do kterých se mnozí převlékli. K vidění byla například kolotočářka, myška Minnie, dáma z 50. let, jeptiška, šašek, čaroděj či pán elegán. Pro ty, kteří neměli kostým byly k dispozici škrabošky, které jsme za pomoci dobrovolníků vyrobili na tvořivém kroužku Klubu kutilů. Nápaditost a odvaha našich členů přijmout výzvu dorazit v převleku nám udělala velkou radost. Věříme, že v příštím roce se nás sejde ještě více. V průběhu akce panovala skvělá nálada, všichni jsme se bavili a společné odpoledne si moc užili. Už nyní se těšíme na další ročník.

Na tomto místě bychom rádi moc poděkovali Magistrátu města Olomouce za zapůjčení prostor, pánům Milošovi a Jardovi za skvělou muziku a všem účastníkům za účast ?

Pracovníci oblastní odbočky SONS Olomouc

 


Obrázky