Kroužek vaření z netradičních surovin

Publikováno 29.02.2024 11:16 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

Vaření z exotických surovin

         Únorový klub malých kuchařů byl z mnoha úhlů pohledu výjimečný. 10 aspirantů na zlatou vařečku vůbec poprvé otestovalo novinku – internetový nákup potravin přes rohlik.cz, přes který je rozvoz pro držitele průkazu ZTP zdarma. Nakoupili jsme vskutku netradiční suroviny, které bychom v běžném obchodě marně hledali. Zavoněly zde batáty, tedy sladké brambory fialové a oranžové barvy pocházející z tropické Jižní Ameriky, maličké křepelky se slaninou, do kterých jsme se snažili nasoukat nádivku, žampiony jako obloha a nakonec jsme si dopřáli sladkou tečku – upekli jsme punčový dort  s  pomerančovým rozvorem podle kuchaře Maršálka. Ten však téměř dokonalý nebyl, protože nám chybí kuchyňský robot k vyšlehání. Avšak možná časem nám bude nový kuchyňský robot pomáhat – je to pro nás výzva, která závisí na financích. Zároveň je důležité, aby se oba korpusy pekly zaráz tak, aby byl každý stejně vysoký. Šťávy na proliv bylo spoustu, proto by stačilo i poloviční množství – v receptu níže tedy uvádíme na sirup poloviční množství surovin. Na křepelčí vajíčka jsme však úplně zapomněli – zůstala v lednici a dopřejeme si je příště. I tak jsme si na fajnovém jídle výborně pochutnali.

 


Obrázky