Druhá hodina vaření aneb kam se poděl brambor?

Publikováno 04.03.2024 12:00 Odbočka Příbram


Obrázek

V pondělí, 26. 2. 2024 jsme na příbramské odbočce uspořádali další z řady kurzů vaření. Na programu a následně i v žaludcích přítomných byly masové karbanátky s bramborem a jarním salátkem jako přílohou.

Masové bochánky rukama s láskou hňahňané byly bez cibule, zato hojně kořeněné a ve fritéze připravené.

Brambory pak rozkošnicky měkly a hřály se v parním hrnci.

Jediný problémek, který činnost doprovázel, bylo množství surovin vs. množství strávníků vs. čas na přípravu. Stručně řečeno, někdo musel na svou porci čekat, protože všechno se do kuchyňských pomocníků jednoduše nevešlo. Násilné řešení, které by kuchaře nutilo „to tam narvat všechno,“ by z jedlíků udělalo divé šelmy pochutnávající si na polosyrové stravě. Ale protože jsme civilizovaná odbočka, prastarý lovecký zvířecí pud už neposloucháme.

Akce se účastní v průměru deset lidí, strávníků bylo trochu méně, pokud se nepočítají dva psi, kteří neúnavně kroužili kolem stolů a doufali, že něco spadne. V mezičase si jako vždy, když se potkají, stihli pohrát, v naší relativně nevelké místnosti si i zaběhat a zařádit.

Ze stolu nakonec spadl jen jeden syrový brambor, který Prada podala, aniž by jej sežrala. Ale faktem je, že jíst jsme ho pak už nechtěli ani my.

Nebo… kam se vlastně poděl?

Odbočka Příbram


Obrázky