UVAŘILI JSME SI KULAJDU

Publikováno 30.03.2023 16:15 Odbočka Jeseník


Obrázek

Kulajda. Jedna polévka, mnoho rodinných receptů. My jsme zvolili následující. Na devět porcí jsme spotřebovali 6 ks brambor, dvě menší cibule, 30 dkg blanšírovaných lesních hříbků, tři vejce, hrst čerstvého kopru, sůl, mletý kmín, tři bobkové lístky, lžíce hladké mouky, 200g smetany na vaření (lze použít i vysokoprocentní smetanu), tři lžičky cukru a tři lžičky octa. Podle chuti je možné přidat více smetany i octa. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky. Do hrnce vložíme na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, hříbky, podle chuti sůl, bobkový list a mletý kmín, zalijeme třemi litry vody. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a před úplným změknutím brambor vmícháme do polévky a důkladně povaříme. Dochutíme octem a cukrem. Nasypeme kopr a vejce a můžeme servírovat! Polévka se nadmíru povedla a skvěle chutnala.


Obrázky