Tradiční setkání u kapucínů

Publikováno 28.01.2023 11:51 Odbočka Olomouc


Obrázek

Stalo se již mnohaletou tradicí, že se brzy po Novém roce koná setkání členů odbočky u našich přátel v klášteře kapucínů.

Bylo tomu tak i letos, konkrétně 12. ledna, kdy se v refektáři (jídelně) kláštera sešlo více než dvacet našich členů s řádovými bratry Radkem Serafínem i kvardiánem Františkem. Hostem byl také bratr Nehemiáš, toho času dlouhodobě pobývající v klášteře ve Spellu poblíž Asisi.

Při zahájení setkání předala Klárka Hájková bratrům naše novoroční dárky a poděkovala nejen za pozvání, ale také za stálou podporu projevenou především každoročním organizováním blešího trhu ve prospěch naší odbočky.
U bylinkového čaje a dobrot k zakousnutí bylo příjemné posedět a popovídat si... Ale také si poslechnout povídání bratra Nehemiáše o životě v italském klášteře. Rád také odpověděl na naše mnohé zvídavé otázky.

A jako vždy nás bratři na závěr zavedli k jesličkám nacházejícím se v prostoru kapucínského kostela. Nemusíme připomínat, že jednotlivé vyřezané postavy lidí i zvířat jsou tyto v kapucínském kostele největší ve srovnání s ostatními olomouckými chrámy.

A tak milí bratři kapucíni – díky za krásné setkání a trvalé přátelství!

P.S.: V průběhu setkání naši skupinu bratr Serafín několikrát fotil. A tak přikládáme k článku i pár fotek z našeho setkání.

J. Příborský


Obrázky