Poznej kouzlo sov

Publikováno 25.04.2024 14:12 Odbočka Nový Jičín


Začíná: 09.05.2024 13:00
Končí: 09.05.2024 15:00
Kde: Klub seniorů, Msgr. Šrámka 13, 741 01 Nový Jičín

Ilustrativní foto k akci Poznej kouzlo sov - web V. TělickéV květnu nás navštíví paní Viktorie Tělecká, chovatelka dvou krásných, exotických soviček původem z Afriky, s názvem Výreček bělolící (ptilopsis leucotis). 

Před pár lety si splnila svůj dětský sen a pořídila si svou vlastní sovičku holčičku Rozárku a rok po ní jejího kamaráda a bratra kluka Ariela. Obě sovičky se staly plnohodnotnými členy rodiny. 

Paní Viktorie je moc ráda, že se jí i s těžkým zrakovým hendikepem, podařilo vychovat z malých sovích miminek, dospělé sovy, které přilnuly k člověku a rozdávají radost.

Časem se rozhodla, že si tolik radosti nechce nechávat jen pro sebe a formou zážitkového setkání umožnuje poznat sovičky zblízka, moct si na ně sáhnout, pohladit si je, strávit s nimi nějaký čas a nechat se vyfotit na památku i dalším lidem.

„V rozhodnutí se sovičkami rozdávat radost, mě vlastně podpořil zájem, který o sovičky byl.

Původně jsem nic takového neplánovala a vzniklo to vlastně úplně náhodou v době, kdy jsem sovičky brávala na návštěvy do domova seniorů, kde byla moje babička.

Jenže o sovičky neprojevovala zájem jen ona, ale i ostatní klienti a personál a velmi rychle se to rozkřiklo a potom už chodily žádosti o návštěvu samy z různých míst,“ říká paní Tělecká.

Srdečně vás zveme na setkání s paní Těleckou a jejími sovičkami, které proběhne v klubu seniorů na ulici Msgr. Šrámka. Nenechte si ujít tuto jedinečnou možnost a krásný zážitek na celý život.

Na tuto aktivitu je nutné se přihlásit.

KDY: 9. 5. 2024 od 13:00 (čtvrtek)  

KDE: Klub seniorů 

  • Msgr. Šrámka 13, 741 01 Nový Jičín 

CENA:

  • 100,- pro členy SONS
  • 121,- pro ostatní

PŘIHLÁŠENÍ: do předchozího úterý

Těšíme se na viděnou...

Tým SONS Nový Jičín