Návštěva Ledového království

Publikováno 08.02.2018 11:02 Odbočka Vsetín


Obrázek

10 soutěžních soch bylo nasvíceno scénickými světly v chlazené hale. Byly doplněny sochami Ledový trůn, Aladinova lampa a další. Z obřích ledových bloků o hmotnosti několika stovek kilogramů se skupinám profesionálů i nadšených amatérů podařilo vytesat monumentální ledové i sněhové sochy, které bylo osobám se zrakovým postižením výjimečně dovoleno osahat.
V dalším stanu byly umístěny veliké pastelové obrazy a popisky o historii této výstavy, se kterými nás průvodci seznamovali. Někteří účastníci využili vyhřívaného baru. Díky umožnění osahání soch výstavy jsme získali představu o struktuře a velikosti vystavených objektů.

Návštěva města Rožnova pod Radhoštěm byla dále doplněna hmatovou prohlídkou dřevěného evangelického kostela, který se nachází poblíž rožnovského skanzenu. Tato hmatová prohlídka byla doplněna povídáním o této památce panem Janem Surým.

Z ohlasů přítomných jsem zaznamenala, že návštěvou města Rožnova získaly osoby se zrakovým postižením nové poznatky a informace o tomto historickém městě.

Ludmila Pavelková

 

 


Obrázky