Informátor Příbram - červen 2017

Publikováno 27.05.2017 10:36 Odbočka Příbram


Informátor SONS Příbram

 

Milí přátelé a klienti,

sluníčka a tepla máme tedy opravdu dost a dost. Pokud jste se nerozhodli trávit svůj volný čas jen a pouze u vody, máme pro Vás opět připraveny akce až do začátku letních prázdnin. Na co se tedy můžete těšit? Většina z Vás si již vyzkoušela zvukovou střelbu, kterou nám na čas zapůjčila firma Spektra. Abyste zúročili nově nabyté schopnosti, chystáme u nás v centru malý turnaj. Pravidelné zdravotní cvičení probíhá až do konce června a jelikož budeme mít dva měsíce pauzu nenechte si ujít ani poslední setkání v knihovnicemi, tentokrát na zahradě ve staré Příbrami, kde budeme opékat buřty. (Pokud nám to tedy hoké počasí dovolíJ) Čekají nás také ještě dvě návštěvy solné jeskyně. A samozřejmě musím zmínit naši velkou benefiční akci pro veřejnost s názvem Černobílý svět, která proběhne před divadlem v neděli 18.června.

 

Chceme Vás opět požádat, abyste se vždy hlásili na všechny akce dopředu na toto číslo: 775 438 194. Je to důležité, jelikož někdy se třeba chystáte, ale akce se zruší, protože nemáme nahlášené žádné zájemce. Stejně tak důrazně prosíme o odhlašování a to i v případě pravidelných akcí jako je třeba cvičení nebo solná jeskyně.

Děkujeme!


Program aktivit centra SONS Příbram

Červen 2017

 

 

1.6.      Posezení v knihovně Křižák – program dle možností – trénink

            paměti, hudba, knihy 14:00 – 16:00

 

8.6.      Turnaj ve zvuk. Střelbě  – 14:00 – 16:00

 

9.6.      Návštěva Solné jeskyně na Poliklinice Ravak a posezení   

            u kávy od 14:00, návštěva stojí 35 Kč za osobu

 

18.6.    Benefiční akce Černobílý svět

 

22.6.    Opékání buřtů s knihovnicemi na zahradě knihovny Jana Drdy na

            T.G.M. - 14:00 – 16:00

 

23.6.    Návštěva Solné jeskyně na Poliklinice Ravak a posezení   

            u kávy od 14:00, návštěva stojí 35 Kč za osobu

 

29.6.    Rozloučení 

 

 

 

Pravidelné aktivity:

Cvičení Fit Senior: každé pondělí v centru SONS 14:00 – 15:00,

30 Kč/osoba

 

 

 

Na všechny akce se prosím hlaste předem kvůli počtu míst na čísle: 775 438 194 nebo

na mailu: pribram-odbocka@sons.cz


Černobílý svět

 

Benefiční akce pro Bílou pastelku. Přijďte si zábavnou formou vyzkoušet život ve tmě. Černá kavárna (D-klub), Běh s bílou holí, soutěže, ukázky výcviku vodících psů a další (před divadlem). To vše za hudebního doprovodu: Pohoda Blues, Origami, Annanna´s, Bacha Baby a Ladies & Gentleman´s. Pořádá SONS, z. s. a Divadlo A. Dvořáka Příbram.

 

neděle 18. června 2017

9:00–20:00
Čtecí zařízení ClearReader+ stále v Příbrami

K velkému přetrvávajícímu zájmu o čtecí zařízení ClearReader+, který nám zapůjčila firma Spektra, stále nabízíme možnost přijít si pomůcku prohlédnou a vyzkoušet přímo u nás na pracovišti SONS Příbram. V červnu máte poslední možnst si čtečku vyzkoušet přímo u nás. Máte-li zájem si jej vyzkoušet, zavolejte k nám na číslo 775 438 194 a objednejte si termín.

ClearReader je čtecí zařízení s hlasovým výstupem pro nevidomé. Vyznačuje se zejména velmi snadnou a rychlou obsluhou. Pod kameru vložíte tištěnou předlohu, stisknete tlačítko a za pár okamžiků Vám hlas předčítá text z předlohy.

  • Jednoduché ovládání: snadno ovládáte jen jedním tlačítkem.
  • Pohotové čtení: přístroj začne předčítat během několika sekund.
  • Přenosné zařízení: přístroj je poměrně lehký a malý s držadlem pro pohodlné přenášení.
  • U verze ClearReader+ možnost provozu z baterie.
  • Možnost uložit naskenované záznamy přes USB vstup nebo na paměťovou kartu
  • Možnost příspěvku 90 procent úhrady ceny od Úřadu práce

 

 

 

 

Představení kompenzační pomůcky

Dnes Vám představujeme povedenou hmatovou hru, kterou jistě všichni znáte. Ano je to Člověče nezlob se. Tato oblíbená klasika je jedním z pilířů stolních her; základní výbava, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Ponořte se i Vy do kouzla hry, která je plná nečekaných zvratů a přitom tak jednoduchá, že ji pochopí i nejmladší hráči.

Hra má svůj původ v prastaré indické hře Pačísí, známé již v 7. století. Do Evropy se nejprve dostala přes Srí Lanku, Persii a Palestinu do Španělska, kde byla známá jako Parchis, ale většího rozšíření nedosáhla. Podruhé přivezli hru do Evropy na konci 19. století Angličané a to přímo z Indie, která tehdy byla jejich koloniálním panstvím. Patentována a na trh uvedena pak byla pod názvem Ludo (z latinského ludus: hra) v roce 1896 a to v podobě a s pravidly, která jsou v podstatě shodná s dnešními. Trvalý úspěch a rozšíření nejen v Evropě, ale též ve Spojených státech amerických přinesl hře až německý obchodník Josef Friedrich Schmidt, který hru krátce po první světové válce vydal pod názvem Mensch, ärgere dich nicht (Člověče, nezlob se). Známá je ale i pod názvem Eile mit Weile (Spěchej pomalu).

Vlastnosti:
- Všechny figurky jsou hmatově upraveny, stejně jako hrací plocha a kostka.

Klasická verze: cena: 950,00 Kč vč. DPH 

Cestovní verze: cena: 510,00 Kč vč. DPH