I v areálu hospice se dá vytvořit příjemná atmosféra

Publikováno 02.08.2023 08:08 Odbočka Vsetín


Obrázek

Tradiční letní koncert, který se uskutečnil v pondělí 31. července 2023, přitáhl snad nejpočetnější veřejnost od samotného zrodu této akce.

Do zahrady Hospice Citadela ve Valašském Meziříčí zavítalo více než 200 posluchačů a to jak klientů hospice, přilehlé budovy senior parku a dalších klientů diakonie. Transport klientům zajistili dobrovolníci, rodinní příslušníci a  přátelé z řad veřejnosti. Účast byla umocněna i našimi členy, nejen z Valašského Meziříčí a okolí ale i ze Vsetínska a Rožnovska. Účinkující Lucie a Jiří Pavelkovi z Brna byli dojati početnou účastí a velmi je tato skutečnost potěšila. Lucie zazpívala několik písní od Marty Kubišové a dalších známých zpěvaček. Zahrála si i na flétnu spolu s manželem Jiřím, který ji po celou dobu doprovázel na akordeon. Zazněly písně různého žánru. Návštěvníci se vnořili do příjemné atmosféry, někteří si prozpěvovali, poťukávali a vlastně se úplně zasnili do melodií, které se nesly stromovím zahrady hospice. Vedení Diakonie vždy připraví účinkujícím malé občerstvení, variabilní zázemí, kytičky a drobné dárečky vystupujícím a je to pro ně samozřejmostí, včetně velmi empatického přístupu. Nechyběly ani materiály, které letos připravili k 30. výročí vzniku Diakonie.  

Návštěvníci z koncertu odcházeli spokojeni, neboť i počasí bylo velmi příjemné, nálada skvělá. Všichni se již těší na další vystoupení osob se zrakovým postižením nejen v rámci festivalu Dny umění nevidomých.

Srdečně děkujeme vedení hospice za skvělé zázemí a městu Valašské Meziříčí za finanční podporu a těšíme se na další přízeň.

 

Ludmila Pavelková

  


Obrázky