Chorvatsko - Premantura

Publikováno 27.03.2024 19:52 Odbočka Česká Lípa


Obrázek
Začíná: 24.08.2024
Končí: 31.08.2024
Kde: Hostel "ERKS Premantura", Premantura, Chorvatsko

Podmínky zájezdu

Obsah

Organizátor 1

Místo. 1

Termín konání 2

Způsob dopravy. 2

Cena a způsob platby. 2

Jak se přihlásit 2

Možnosti výletu. 3

Ostatní podmínky. 3

Souhlas se zpracováním osobních údajů. 3

 

Organizátor

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek

Místo

Hostel "ERKS Premantura", Premantura, Chorvatsko

Hostel ERKS je provozovaný chorvatskou organizací nevidomých a slabozrakých (Hrvatski svaz slijepih), nachází se na chorvatské Istrii a je uzpůsoben bezpečnému a relativně samostatnému pohybu osob se zrakovým postižením.

V hostelu je 26 pokojů (jedno- až čtyřlůžkových), z nichž všechny jsou vybaveny klimatizací, vlastní koupelnou a terasou.

Pro usnadnění orientace a samostatného pohybu nevidomých a slabozrakých jsou uvnitř budovy na podlahách, na stěnách a na prosklených zdech hmatová značení, vodítka a hmatem rozlišitelné povrchy. Hmatové evakuační plány jsou umístěny v každé místnosti a ve všech chodbách; všechny místnosti jsou označeny zvětšeným černotiskem, jakož i Braillovým písmem. Na dveřích se nacházejí haptická označení, stejně jako na klíčích.

Hostel je vhodný i pro osoby s pohybovým omezením. Přízemí hostelu bylo upraveno tak, aby všechny přístupové prostory k hlavnímu vchodu, k recepci, terase, restauraci a k pokojům měly snížený profil. Kromě toho má jeden pokoj v přízemí koupelnu přizpůsobenou pro osoby s motorickým postižením.

V restauraci si hosté mohou každý den vybrat ze dvou menu. Personál restaurace a kavárny je obeznámen a proškolen v oblasti komunikace při obsluze nevidomých a slabozrakých a je velmi nápomocný, takže se hosté nemusí obávat možných nepříjemností.

Rekreaci a zábavu najdete také při hraní ozvučených šipek, sad deskových her jako šachy, Člověče, nezlob se, Alias a mnoha dalších deskových her upravených pro nevidomé a slabozraké. Nabízena je též možnost zapůjčení tandemových kol.

Pár minut chůze od hostelu se nachází pláž Munte, jež je plně přizpůsobena pro nevidomé. Vstup na pláž je snížen, což umožňuje přístup pro osoby na invalidním vozíku. Pláž je rovná a dlážděná, aby umožnila nevidomým a slabozrakým lidem pohybovat se co nejsamostatněji, a obsahuje hmatové navigační prvky, které směřují ke schodům a ke vstupu do moře. Prostor pro plavání je ohraničen zábranou z bójek, takže se nevidomý nemůže zatoulat či uplavat příliš daleko. Nevidomí bez doprovodu mohou po příchodu na pláž zdarma kontaktovat plážovou stráž, která pomůže najít volné místo pro lehátko nebo ručník.

Termín konání

  1. 8. – 31. 8. 2024 (odjezd z ČR v pátek 23. 8. ve večerních hodinách, návrat do ČR v sobotu 31. 8. 2024 také ve večerních hodinách)

Způsob dopravy

Autobus s nástupními místy v Praze a Brně

Cena a způsob platby

7 nocí, polopenze, dvoulůžkový pokoj    13.300 Kč (pro členy SONS) / 13.900 Kč (pro nečleny SONS)

Příplatek za plnou penzi                              + 900 Kč

Příplatek za jednolůžkový pokoj               + 2.700 Kč         

Sleva na děti do 7 let                                   - 4.800 Kč

Sleva na děti 7-11 let                                   - 1.920 Kč (věk dítěte je posuzován k 31. 8. 2024)

V ceně je zahrnuto ubytování s vybraným typem stravování, doprava autobusem, dvě delegátky zajišťující organizaci dopravy a komunikaci s poskytovatelem ubytování, řešení požadavků účastníků na ubytování a stravování.

V ceně není zahrnuto pojištění jednotlivých účastníků, výlety na místě, průvodce nevidomého.

Zaslání vyplněné přihlášky je třeba provést do 15. 4. 2024. Po jejím odeslání je třeba, aby zájemce vyčkal na potvrzení organizátorem, které se uskuteční nejpozději do 20. 4. 2024. Rozhodující pro potvrzení bude termín zaslání přihlášky a členství v SONS. Po potvrzení organizátorem je třeba do 31. 5. 2024 uhradit nevratnou zálohu ve výši 3 500 Kč za každého účastníka zájezdu. Informace k platbě obdrží zájemce s potvrzením o účasti. Uhrazením zálohy závazně potvrdí svou účast a svůj souhlas s přiloženými podmínkami zájezdu. Neuhrazením zálohy dochází ke zrušení rezervace jeho místa a je nabízeno zájemcům dalším.

Do 31. 7. 2024 je třeba, aby zájemce uhradil zbývající část plné ceny zájezdu. Neuhrazením dochází ke zrušení rezervace jeho místa a je nabízeno zájemcům dalším.

Od 1. 8. 2024 činí poplatek za storno 100 % ceny zájezdu, nenajde-li za sebe zájemce náhradníka nebo nepodaří-li se najít náhradníka organizátorovi. Nová nabídková cena bude odpovídat plné ceně minus první záloha 3.500 Kč. Pokud se podaří náhradníka nalézt, bude původnímu účastníkovi vrácena částka odpovídající výši plné ceny zájezdu minus nevratná záloha 3.500 Kč, tedy částka právě taková, jakou za zájezd zaplatil nový účastník; a to poté, co bude platba nového účastníka připsána na účet organizátora.

Jak se přihlásit

Možnosti výletu

V rámci pobytu je možné zajistit dva výlety, které však nejsou zahrnuty v ceně zájezdu. Jednou z možností je návštěva města Pula s řadou historických památek, druhou pak národní park na ostrovech Brijuni.

Poprosíme zájemce o vyplnění své volby v přihlášce, případně vyplnění obou možností. Podle počtu zájemců o ten který výlet bude finálně rozhodnuto o výběru výletu a jeho ceně, která se odvíjí od počtu najetých km autobusem a v případě národního parku též od ceny jízdenky na loď.

Ostatní podmínky

Je nutné, aby si každý z účastníků na dobu zájezdu zajistil cestovní pojištění, organizátor je nezajišťuje. Organizátor neodpovídá za škody a újmy způsobené jednotlivými účastníky.

Organizátor není, z kapacitních důvodů, schopen zajistit plný doprovod nevidomému člověku, je tedy třeba, aby měl vlastního průvodce.

Souhlas se zpracováním osobních údajů

Účastníci zájezdu souhlasí, že v souvislosti se zájezdem budou organizátorem po dobu nezbytně nutnou zpracovávány jejich osobní údaje, které poskytnou v přihlášce. Tyto údaje budou zpracovávány za účelem organizace zájezdu, zpracování plateb a vyúčtování.

Účastníci vyslovují souhlas s pořizováním propagačních fotografií či videí během zájezdu, které organizátor může využít pro vlastní propagaci a za stejným účelem je může poskytnout i třetím stranám. Souhlas s pořizováním fotografií či videí není podmínkou účasti na zájezdu, účastník má právo obecně či k jednotlivým snímkům souhlas s jejich použitím odvolat. Učiní tak písemnou formou, přičemž za písemnou formu je považována i e-mailová zpráva.