Čarodějnická procházka aneb lektvarové dobrodružství

Publikováno 09.05.2024 10:31 Odbočka Olomouc


Obrázek

V sobotu 27. dubna se početný houf klientů a členů naší odbočky vydal na čarodějnickou procházku. Počasí nám velice přálo, tak proč nevyrazit nasbírat suroviny na svůj zázračný lektvar, který napraví všechny neduhy?

Z Olomouce jsme se přesunuli autobusem do Chomoutova, odkud jsme šli několik kilometrů polními i lesními cestami na Loveckou chatu poblíž Horky nad Moravou. Během trasy účastníci dostávali zadány úkoly, za jejichž splnění postupně obdrželi různé suroviny na svůj lektvar. Zkoušeli v pytli nahmatat určitý předmět a poznat ho, podle čichu museli rozpoznat koření a bylinky, pletli pavoučí síť a nakonec hádali písničky hrané na zobcovou flétnu, při kterých si i trochu zanotovali.

Zbytek cesty měli vyhrazený k tomu, aby si našli poslední originální přísadu pro svůj lektvar, která přidáním definitivně změní jeho podstatu podle jejich gusta. Během tohoto neúnavného hledání jsme se občerstvili na Lovecké chatě a vydali se po cyklostezce do Horky nad Moravou. Než nám jel autobus zpět do Olomouce, každý představil, co našel za ingredienci a jak bude jeho lektvar, který si uvaří za filipojakubské noci, působit.

Doufáme, že se všem podařilo namíchat to, co si představovali a nechytil je pro čarodějnictví inkvizitor.


Obrázky